25 Haziran 2009 Perşembe

Muzlu Pudingli Kek

Yapalı bir kaç gün oldu ve aynı gün yendi bitti -ki bizim evde kekler o kadar çabuk bitmez-. Ben çok çok çok sevdim ilk fırsatta çikolatalı olarak da deneyeceğim. Unutmamak için tarif:

Muzlu Pudingli Kek

-2 yumurta
-1 su bardağından 1 parmak az şeker
-1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
-1 kutu krema
-2 kaşık yoğurt
-1 paket muzlu puding (pişirilmemiş)
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-1 avuç dolusu damla çikolata
-un

Yumurta ve şeker çırpılır, sıvıyağ ve vanilya eklenir. İyice çırpıldıktan sonra krema ve yoğurt eklenir. Un, kabartma tozu ve toz puding eklenerek kıvamı ayarlanır (akışkan bir kıvamda olmalı, fazla katı olmamalı). En son damla çikolatalar da eklenir. Yağlanmış borcama (kalıp kullanmadım, içi çok geç pişiyor) dökülüp fırında 170 C'de pişirilir.
Krema bir keki ancak bu kadar değiştirebilir, yumuşacık, süper lezzetli bişey çıkıyor ortaya. Velhasıl-ı kelam kek güzel efenim..

***

Dün itibariyle mübarek üç aylara girdik ve bu gece de Regaib Kandili. Tüm Müslümanların kandili mübarek olsun. Bu gecede yapılan duaların kabul olunduğu Hadis-i Şerif'te belirtilmiş, mübarek Regaib Kandili hepimiz için hayırlara vesile olsun inşallah. (Amin).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder