20 Temmuz 2009 Pazartesi

PATLICAN MUSAKKA

Birazda yemek tarifi..

MUSAKKA

-5 orta boy patlıcan
-400 gr kıyma
-bir soğan
-5 çarliston biber
-3 domates
-1 kaşık salça
-tuz, karabiber, pulbiber

Patlıcanları alaca soyup dilimliyoruz akabinde tuzlu ve şekerli suda bi süre bekletiyoruz. sonrasında yıkayıp kurulayıp(iyice suyunu süzüp) kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp yağlarını çekmelerini sağlıyoruz. Bu arada patlıcanlar kızarırken bir yandan kıymalı harcı hazırlıyoruz. Soğanları az sıvıyağda kavurup kıymayı ekliyoruz, ince ince doğranmış biber ve domatesleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulduktan sonra salçayı da ekliyoruz. En son tuz ve baharatlar ekleyip ocaktan alıyoruz. Geniş bir tencereye bir sıra patlıcan bir sıra kıymalı harç şeklinde diziyoruz en üste kıymalı harc kalacak şekilde. Bir domatesi dilimleyip en üste koyup biraz da sıcak su ekleyip ocağa pişmeye/demlenmeye bıraktık mı yemeğimiz hazır oluyor efenim (pişme süresi en üste koyduğumuz domatesin kendinden geçme süresine tekabül ediyor). Biraz uğraştırıcı ve kızartma olması nedeniyle mutfağı batırıcı bir yemek olmasına rağmen lezzeti zahmetini unutturacak bir yemektir kendileri.
Akşama Allah nasip ederse soframda olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder