8 Mayıs 2012 Salı

Pazar gezmesi

Aylardan sonra pazar gezdim :)
Ne mutluluk benim için. Ben severim pazarları gezmeyi ama epey uzun zaman oluyor bir pazara gitmeyeli, hatırlamıyorum bile en son ne zaman gittim. Eskiden üniversitede her gün                                         okul çıkışı kızlarla yürüye yürüye Kadıköy'e iner, eğer günlerden Salı veya Cuma'ysa mutlaka pazarın içinden geçilir şöyle bir gezilirdi. Güzel zamanlardı vesselam, zaten hep söylerim öğrencilik keyiflidir, güzeldir. Ne diyordum hah ben işte bir mayıs gününü fırsat bildim de izin aldım işten, çünküm beycağızıma tatildi. Hazır evde de bakıcı varken hadi dedik günü kendimize ayıralım. Ben tabi günlerden Salı olduğunu ve Salı pazarı olduğunu farkedince dedim benim pazara gitmem lazım! Beycağızım önce mırın kırın etse de tek başına da bırakmak istemediği için takıldı peşime. Pazarın girişinde  seninle rahat dolaşamıyorum diyerek adamcağızı anında sattım. Ama yine de rahat gezemedim çünkü birilerini bekleterek gezdikçe keyif alamadım. Hızlıca dolaşıp çıktım. Pazar ganimeti olarak bir tezgahta wenice'nin kıyafetlerini dökmüşler kıza bir etek bir pantolon kaptım, gerçi etiketlerine bakınca mağaza fiyatlarının da aynı olduğunu gördüm ya, olsun. Kızçeye bir tayt, kendime de bir eşofmanaltı aldım çakma nike :) Kocanın da gönlü olsun diye onada çorap aldım o da çakma Beymen. Hızlıca çıktım pazardan. Ordan da kendimizi Optimum'a attık. Kızçeye hediye gelen kıyafetleri almıştım yanıma onları değiştirdim. Gezdik dolaştık, yemek yedik. Sonra da evin yolunu tuttuk. Keyifli bir gün oldu bize. 
Haftasonu Cumartesi günü kendimi temizliğe vurdum. Millet bahar temizliğini bitirmiş yaz temizliği yapacak nerdeyse, tabi bende o ritüeller yok. Ara ara temizliyorum evi. Neyse dedim şu mutfağa bir dalayım. Dip köşe bucak diyebilirim ki her santimetrekareyi elden geçirdim. muhtemelen o mutfak bir daha öyle temizlik görmemiştir. Sonra gidip gelip eserime gururla baktım. Bu temizliğin üstüne mutfağa giriş-çıkışları yasaklamayı düşünsem de olmuyor tabi :) Pazar günü ise öğleden sonramızı açık havada geçirdik, kardeşceğizin ordaki ormanda piknik yaptık. Güzeldi, temiz hava iyi geldi. Açık havanın etkisiyle Zeynep güzel uyur diye düşünsemde fena halde yanıldım. Gece çok zor uyudu ve 1500 kere kalktı. Bizde de uyku sorunu var. Uyutuyorum beşiğine koyuyorum yarım saat geçmeden ağlayarak uyanıyor kalkıyor oturuyor ve kucağa alıp iki cok cok yapmadan da mümkün değil sakinleşmiyor. Nasıl düzene girecek hiç bilmiyorum.

4 yorum:

  1. Seninki uyumuyor benimki yemez. Çocuk dediğin anneyi her daim tetikte ister!Rahat kalsın istemez. Pazarları bende çok severim. İstanbul'a gittiğimde kızım için pazardan bulduklarıma bayıldım ben.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten öyle, ama inanıyorum ki -inanmak istiyorum- bu dönemleri geçicidir. Yoksa halimiz duman!

    YanıtlaSil
  3. aylardan sonra pazar gezmesi yapmıssın ya ne güzel olmus ben en son ne zaman gezdıgımı unuttum :) hamilelik beni feci etkilemiş durumda.. inş bir an önce biter sıkıntılarım..

    insanın sevdiklerinin yanında olması ve onlarla birlikte vakit geçirmesi cok cok güzel bir sey canım kıymetını bıl vallahi :)

    YanıtlaSil
  4. merhaba sizi zilemeye aldım...
    sizde beni izlemeye alırsanız seviniirm...
    kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil