20 Nisan 2012 Cuma

Cuma sayıklamaları

Geldik haftanın son gününe.. Benim için bazı haftalar Cumartesi bitiyor bazılarıysa Cuma günü. Çünkü bir hafta Cumartesi çalışıyorum diğer hafta çalışmıyorum. Bunun nedeni de süt izni mevzusu. Esasında bebek 1 yaşına gelene kadar bu izin var. Bizimki de bu ay yaşını doldurdu malum. Bense bir çok cumartesi iş nedeniyle geldiğim için iznimi mayıs sonuna kadar uzattım. Bir hafta geliyorum bir hafta gelmiyorum. Of ne çok uzattım, neyse işte yarın çalışmıyorum. Ben de bu vesile ile geçen hafta yapamadığım kızımın doğum günüsü organizasyonunu yapayım dedim. Bizbize, çok sade bir toplanma olacak. Oturduğum yerden menü planlamaları yapıyorum ama hangi arada derede hazırlıkları yapıcam bilmiyorum. Akşam da yalnızım beycağızımın maçı nedeniyle, kızı ona satıp bişeyler yapmam da imkansız. Çünkü ben kapıdan girdiğim andan itibaren baba işten gelene kadar kucağımdan inmiyor. Babayla kudurduğu için ona lütfen gidiyor. Yoksa yere bırakayım da sofra hazırlayayım desem yapışıyor kucağıma indirmek namümkün. Bende zaten özlemiş olduğum için koyun koyuna takılıyoruz baba gelene kadar. Minik kuzum benim. Günden güne büyüyen Allah'ın bize bahşetmiş olduğu güzellik. Şükür sonsuz kere.

****

Bakıcıyla nasıl gittiğine gelirsek; eh işte.. Artıları da var eksileri de. İdare ediyoruz, bakalım nereye kadar. Çocuk gelişiminde daha ehil ve daha genç birisi olmasını tercih ederdim ama şu an etrafımda böyle birisi yok malesef. Ama kızıma ilgisi ve takibi takdire şayan.

****

Havaların bu kadar güzel olması içimi açıyor, kendimi dışarı atıp dolaşmak, çimlere yayılmak istiyorum. Pazartesi 23 nisan kocaya tatil. Bizse herzamanki gibi çalışıyoruz. İzin alsam, yakın bir yerlere gitsek? Fena da olmazdı..

***

Herkese hayırlı Cumalar. Cuma mübarek gün. Dualarımız kabul, amellerimiz makbul olsun..

4 yorum:

  1. Bu gece uykusuz kalacaksın demektir.Ben sana hazırlıkların için tüyo vereyim bizim ilk doğum günü partimizden kopya çekerek. Çünkü en önemli soru ne yapacağım oluyor insanda. Mönüm şöyle idi. Kıymalı börek, peynirli puf poğaça, mercimek köftesi, zeytinyağlı biber dolma,makarna salatası, brownie kurabiye ve pasta. Bizim doğum günü partimiz akşamdı. Ve bende sadece biber dolması ve kurabiyeleri bir gece öncededen yapabilmiştim. Kolay gelsin. Hadi bakalım bekliyoruz fotoğraflarınızı.

    YanıtlaSil
  2. Ooo Deniz'cim ben senin menünü yapabilsem daha ne isterim, hepsi de ayrı ayrı vakit isteyen uğraşmalı mamalar :) Mercimek köftesi aklımdan geçti ama uğraşması var diye direk eledim. Ama börek + kurabiye + makarna veya kuskus salatası + kısır + etimekli tatlı yapmayı planlıyorum. Ablamda yarın erken gelirse ona da poğaçayı kaktırıcam :) pasta da hazır gelecek zaten. Gece yapabildiklerimi yapıcam kalanı da sabaha artık. bakalım nasıl olacak.
    Bizde İstanbul postunuzu bekliyoruz, iyi geçmiştir inşallah, keyfini çıkarmışsınızdır umarım.

    YanıtlaSil
  3. İlk doğumgünleri çok özeldir. Çocuk hiç hatırlamaz, biz hiç unutmayız... O yüzden ençok kendi eğleneceğiniz biçimde ve ençok kendi sevdiklerinizi yapın.

    Nice sağlıklı mutlu yıllar diliyorum bebeğinizle birlikte...

    YanıtlaSil
  4. Sağol Lale abla. Gerçekten de öyle, coçuk hiç hatırlamayacak ama biz unutmayacağız.

    YanıtlaSil