14 Aralık 2009 Pazartesi

Pazartesi

Güneşli ama soğuk bir Pazartesi. Aralık ortasında normal aslında iki gündür sürekli yağan yağmurdan sonra güneş biraz da olsa yüzünü gösterdi. Ama yine de çok soğuk.. Haftasonu Cumartesi günü iş çıkışı annemlere gittik, ha gitmeden önce de bir ev baktık, beğendim mi eh işte.. Akşama kadar oturup kalktık sonra, eve geçtik F. ben biraz çalışacağım dediğinde bende bir çay koyayım bari deyip mutfağa girip elmalı kurabiyeler yapıp çıktım. Aniden bir şevk geldi de :) Neyse çayın yanına güzel gittiler. Pazar gününü yani dünü ise evde pinekleme günü ilan ettim uzun bir aradan sonra ilk defa. Kahvaltıdan sonra eşim İkea'ya gidelim istersen teklifinde bulundu ama hava hem soğuk hem yağmurlu olunca hiç dışarı çıkasım gelmedi. Evde dinlenelim dedim. Battaniyenin altına girip bilgisayarlarımızı da aldık kucaklarımıza aynı odanın içinde ayrı ayrı takıldık. Ben bu ara feysbukta :) çiftlik işlerine merak saldım, nasıl keyifli geliyor ekip biçmek, yeşili kırları zaten çok severim toprak çocuğuyumdur zaten sevdim ben bu oyunu baya. Ama battaniye altındaki saltanatım fazla sürmedi. F.'in kardeşi nişanlısıyla yakınlardaymış size geliyoruz dediler. Ben yerimden nasıl fırladım anlatılmaz:p ev dandini ve evde yemek yok. Işık hızıyla evi topladım üstümü başımı giyindim kendimi mutfağa attım. Çorba ve pilavı ocağa attım, hemen bir köfte harcı yoğurdum, patatesleri soyup hazırladım ki onlar da geldiler. Onlar kapıdan yeni girmişti ki ablam telefon etti maç izlemeye gelmeyi düşünmüşler (F. ve eniştem maçkolikler). Biz tam sofrayı hazırlamışken onlar da geldiler annemde geldi onlarla beraber. Sonrası yemek ve çayla devam etti. Saat yedi olduğunda kalkmıştı herkes. Güzel bir Pazar'dı ailemle bir arada olmak bana iyi geliyor. Hele annem ve babam gelince ki çünkü fazla sık gelmiyorlar çok mutlu oluyorum.. Bugün haftanın ilk günü herkese güzel haftalar dilerim..

5 yorum:

  1. Kocam da çiftçilik yapıyor Facebookta:)

    YanıtlaSil
  2. Aman nasıl bir rekabet var orda Öykücü bir görsen :) Gizli gizli komşu çiftlikleri ziyaret edip ne ekip biçtiklerine bakıyorum, puanlarını kolluyorum keza komşularım da öyle beni kolluyorlar :)) Sanırsın hepimiz çiftçi olarak doğduk, bi ekip biçmeler, inekten süt sağmalar :p

    YanıtlaSil
  3. :) Bir de gidip arkadaşlarının tarlalarını gübreleyip para kazanıyor.İlk başlarda çok fakirdi:P Şimdi hem ineği hem askeri var:)) Biri girip yağmalamış diye asker tutmuş:))

    YanıtlaSil
  4. Bu ara Farmville e giremiyor eşim.Sende de aynı sorun var mı?

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Öykücü insan kaptırdımı kaptırıyor gerçekten, dün tüm akşam tarlamla meşguldum eşim aaa yeter artık falan demeye başladı bi ara :)

    Sevgili Adsız, ben girebiliyorum herhangi bir sorun yok..

    YanıtlaSil