25 Eylül 2012 Salı

Uyku biraz daha uyku!

Uyku sen ne güzel bir şeysin. Gün gelip de uykuya güzellemeler yapacağım hiç aklıma gelmezdi. yetmiyor o kısacık gece, doymuyorum uykuya. Hala Zeynep'le beraber yatıyoruz. Gecede onbin defa uyanıyoruz. Kah üstünü örtmek, kah terleyen pijamasını değiştirmek, kah cuk cuk yapmak vs. vs. uyanıyoruz da uyanıyoruz. o kadar hafif uykusu var ki sağdan sola dönerken bile kendini uyandırmayı başarıyor ki ses mes hak getire :)  

Benim için günün en keyifli zamanı tüm işleri halledip, Zeynebin uykuya geçtiği gece saatleri, bu keyif anları gece 11'de falan başlıyor, ya uzanıp kitap okuyorum -en sevdiğim-, ya biraz tv veya bilgisayar. Mübarek vakit de böyle zamanlarda o kadar hızlı geçer ki.. Ayakta durduğum her dakika ise uykumdan bir kayıp. Resmen uykumdan çalıp kendime özel vakit ayırıyorum :) 
Bu kız ne zaman uzun saatler kesintisiz uyuyacak yaw? bir buçuk yaşına geliyoruz e be evladım yatıp uyusana güzel güzel. 

Ben böyle uykuya güzellemeler yapadurayım, sabahları zombi gibi kalkayım gece çoğunlukla sesimizi hiç duymayan, koca yatakta tek başına salon salomanje kaykılıp yatan babaya da bu sebeple gıcık olmuyor da değilim. Gırrr.

Haftasonu gidip Zeynep'e uyku tulumu alacağım. O kadar debeleniyor ki yatağında üstünde birşey bırakmıyor, menopozlu hanımlar gibi ayağına örtü falan değmeyecek, anında atıyor üstünden. Gidip ayakları açık bir tulum alayımda en azından üstü açık kaldı kalmadı derdi olmasın. Tabi hem ayaklı, hem ince -içi kalın elyafsız- bir uyku tulumu bulabilirsem!



3 yorum:

  1. işte tam da bizden bahsediyorsun:))kendimi gördüm yazını okurken..bizimki daha 8 aylık.aynı odada yatıyoruz..ben sağa sola dönemiyorum hışırtıma uyancak diye..defalarca uyandığı zmanlrda mecbur yanıma yatırıyorum.yoruluyorum kalk al koy...vs..babmız biiz terkettii:)) dediğin gibi salonda kendine bir yer edinmiş ohh uyuyor ,onu kıskanıyorum bazen :)

    YanıtlaSil
  2. Hoşgeldin Yiğit'in annesi :)
    Bu bebeler hep böyle annelerine bir garezleri olduğunu düşünüyorum artık :) hele de çalışan anneysek intikamları daha ağır oluyor. Biz 1,5 yaşına geldik uykularımız hala bölük pörçük. İnşallah sizde daha düzenli olur.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sessizce yazmışsınız ve çok güzel yazmışsınız . Yalnız olmadığımı bilmek güzel. Peki soruyorum size uyku tulumu bulabildiniz mi? Elyafsız bacaklı ve ince... Yani sağlıklı cinsten. Kızım 13 aylık ve bende uyku arıyorum :) aslihanbalkan@gmail.com

    YanıtlaSil