29 Mayıs 2012 Salı

Salı gevezelikleri

Allahım bugün hiç çalışasım yok. Tembellik modundayım. Sadece acil yapılması gerekenleri yaptım, o blog senin bu forum benim dolaşıyorum. Kızın uyku sorunsallarına çözüm arıyorum millet ne yapıyor nasıl uyutuyor, uyku eğitimi vs okuyorum da okuyorum. Hoş okuyorum da sanki uygulayacağım. Düzeltiyorum; uygulayabileceğim? Bir kere bende o disiplin yok. Ağladığında dayanamam alırım hemen. Ben almasam babası benden önce biter yanında o kapar alır. Zaten en büyük yanlışımızda o. Bebekliğinden beri gık dese üç kişi (ben, kayınvalidem, kocam) tepesine doluştuk hep. Beşiğinden uyanır uyanmaz kaptık. Çocuk uykunun haricinde yatağında hiç kalmadı desem yeri. Kendi kendini oyalama becerisini geliştirmesine fırsat vermedik. Sonuç olarak uyanır uyanmaz yaygarayı koparan, alın beni burdan bakışlarıyla almamız için kollarını uzatan bir kızçeyle karşı karşıyayız. Belki evde kendim bakıyor olsaydım bu konularda daha disiplinli olurdum. Şimdiki durumda gündüz ben de baba da özlediğimiz için uyanık olduğu her an birlikte vakit geçirelim istiyoruz, bu yüzden çocuğu çok fazla kendi halinde bırakamıyoruz. Dışardan bakan da ne buldumcuk tipler bunlar diye düşünebilir ama valla billa değiliz :)
İçten içe de bir iyimserlik var üzerimde, bir gün gelecek kızçe geceleri kesintisiz(!) uyuyacak, yemeklerini güzel güzel yiyecek diye. İnşallah diyelim, sağlık olsun da gerisi bir şekilde hallolur. Allah daha büyük sıkıntılar vermesin. 

***

Bir tane çikolatalı gofret yedim şimdi, seratonin tavan :) 

Benim gibi çayı kuru kuru içemeyengillerden olan var mı? :)

4 yorum:

  1. çalışan anne baba olmanızdan kaynaklanıyor senin de dediin gibi, gündüzün özlemi ile akşam bebişe sarılıyorsunuz boylelıkle el bebek gul bebek buyuyor bu durum kımı zaman ıyı olsa da ilerisi için cocugun gelişiminde asosyallik yaratabilir. biraz daha ödün vermemiz gerekmez mi canım ?

    çok zor ama mecburuz cocugumuz için..

    YanıtlaSil
  2. Evet Handan'cım, yanlışları tespit ettik inşallah çözümlerini de yaparız. Bu işleri dengede götürmek lazım, öğreniyoruz işte bizde yaşayarak bakalım..

    YanıtlaSil
  3. Bende o gillerdenim. Bu yüzden çayı bırakıcam valla... Sende kızına bir uyku güncesi mi tutsan acaba?

    YanıtlaSil
  4. uyku güncesi, hımm. En azından fotoğrafı net görürüz. Denemeye değer.

    YanıtlaSil