13 Mart 2012 Salı

Gözlerim uykuyla barıştı sanma





Uykum var hemde nasıl. Başımı masaya koysam iki dakika sürmez dalıp gitmem. Yatağından başka yerde uyuyamayan, yatağında da en az 10-15 dakika dönüp durduktan sonra uykuya dalabilen biri için oldukça trajik bir durum.
Kızçe büyüdükçe uykular uzayacağına kısalır oldu. Gecede 6-7 defa kalkmazsak gariplik var diyoruz. Hacıyatmaz gibiyiz yatar yatmaz kalkıyoruz :) Bu sabah ne alarmı ne de her sabah yoldayken beni arayıp uyandıran kocamın telefonlarını duymuşum. 4 defa aramış uzun uzuuun çaldırmış, telefonda yakınımda ama ıh ıhh duymamışım. En son telaş edip kayınvalidemi aramış. O da tam bana bakmaya gelirken ben kızçemin sesiyle uyandım. Servisin beni almasına 10 dk kala. Kendim mi hazırlanayım, terleyen kızımın üstünü mü değiştireyim derken bi şekilde her ikisini de halledip servisin beni beklemesine gerek kalmadan evden çıkmayı başardım. Bu durum da gösteriyor ki bizim bir uyku düzeni oluşturmamız şart artık. Öyle akşamdan yatıp sabaha kadar uyuyan bir bebek olmadı bizimki hiçbir zaman ama bu kadar da sık uyanması normal değil sanırım.

Tavsiyesi olan?!


resim  alıntıdır.

6 yorum:

  1. biz bu konuda çok iyiydik,akşam bir yatarlardı, sabaha kadar tık demeden. Ama gündüz uykuları çok azdı. Bir de karnı tok olarak uyursa uyanmazlardı.
    Ben millattan öncesinin annelerinden olduğum için pek yardımcı olamadım:)

    YanıtlaSil
  2. Lale abla senin kızlar eskiden beri anne dostu kızlarmış :)
    Bizimkinin de uykuları bir düzene girer inş.

    YanıtlaSil
  3. ben de hep kendıme dıyorum ki handancım uyu bu anlarını degerlendır sonraları uykuyu cok arayacaksın :) sana da cok kolaylıklar canım benım

    YanıtlaSil
  4. Handan'cım bana da aynısını söylüyorlardı ama bu uyku denen şey depolanan birşey değil ne yazıkki :)
    Hele bi gelsin bebiş uykusuzluğa da alışıyor insan.

    YanıtlaSil
  5. Benim kızımın da böyle bir dönemi olmuştu. Sık sık uyanmasının sebebi yanında beni istemesiydi. Ben onunla birlikte yattım. Ve iyice daldığında yatağına koydum. Bu şekilde çözdük. Yatağının içini senin kokunu alması için bir bluzu falan da koyabilirsin. Annesi tamamen sevgisinden seni uyutmuyor kızın.

    YanıtlaSil
  6. Bu şekilde bakınca uykusuzluk bile sevimli göründü gözüme, canım ya gün boyu annesinden uzak tabi. Gerçekten de yanımıza alınca daha iyi uyuyor.

    YanıtlaSil