26 Nisan 2010 Pazartesi

Bol misafirli upuzuun haftasonu

23 nisan hemen herkes için resmi tatildi ama bizim öle bi lüksümüz olmadığından ben yıllık iznimden iki gün kullanmak suretiyle Cuma ve Cumartesi günlerimi kendime ayırdım. Bunun sebebi evi aldık alalı içimde ukde olan ev için Kuran okutma isteğiydi. Ben hazırlıklara Cuma'dan başladım evi genel hijyenden geçirip bilimum alışverişi yaptım ve akşama gelecek olan ilk misafirlerim için yemek hazırladım. Sevgili kayınvalidem ve eşimin kuzenleri Cuma akşamından geldiler ve beraber keyifli bir akşam geçirdik. Cumartesi sabah 7.30'da kalktım ve Kuran için ön hazırlıklara başladım, akabinde kahvaltı faslı derken ablam da geldi. Sağolsun benim için iki tencere sarma yapmış ve gelir gelmez de mutfağın hakimiyetini büyük bir mutlulukla kendisine devrettim, nihohoho :) Beyleri de evden sepetledikten sonra tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve misafirlerimizi beklemeye başladık. Ben ikram olarak tavuklu pilav, zeytinyağlı sarma, tatlı ve ayrandan müteşekkil bir tabak hazırladım misafirlere. Yaklaşık 30 kişinin katılımıyla Kuran okuyarak dualarımızı ettik gelen herkesten Allah razı olsun, çok mutlu oldum çünkü. Hocamızda çok tatlı hatta tatlı - sert ve komik bir yaşlı teyzemizdi, sohbeti esnasında hem güldürdü hem düşündürdü bizi. Allah ondan da razı olsun. Sonrasında çayla beraber sohbet muhabbet derken misafirlerimizi uğurladık.
Akşam da eşimin en küçük kardeşi geldi bize. Pazar günüyse uzun bir kahvaltı faslından sonra kayınvalidemle biraz yürüyüş yaptık yakındaki ormana giderek. Sonrasında babaanneme uğradık ve eve geçtik. Büyük kaynım ve eşi geldiler beraber yemek yedik akşam da GS maçı için arkadaş bir çift dahil oldu bize. Saat 22:00'e geldiğinde tüm misafirlerimizi uğurlamış ve gayet yorgun olarak bir haftasonunu daha bitirmiştik..

Pazar sabahı kahvaltısı için hazırlamış olduğum pofidik kızartma tarifini de ekleyeyim:

1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
biraz beyaz peynir
aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat
tuz (peynir tuzluysa ona göre ayarla)

Hepsini karıştırıp yoğurarak ele yapışmayan bir hamur yapılır. Merdaneyle yarım cm inceliğinde açılarak bardakla kesilip kızgın yağda kızartılır. Yağ tutmayan hafif ve puf puf çörekler elde edilir :) Afiyetle ister içine peynir koyarak ister nutella sürerek hüpletilir :)

2 yorum:

  1. off hem de ne fena :( zaten sabah gelir gelmez tartıldım sonucu sölememe gerek var mı bilmem :(

    YanıtlaSil