7 Mayıs 2015 Perşembe

Su çiçeği

Başlıktan da anlaşılacağı üzere su çiçeği olduk biz. Bu hastalık en çok bahar aylarında görülürmüş, biz de nasibimizi aldık. Önceki pazartesi Zeynepin karnında ve boynunda bir kaç kızarıklıkla başladı sonra bacak, sırt ve kafasında artarak çıktı. İlk bir kaç gün kaşıntı yaptı ama sonra kremlerle geçti. şimdilerde kabuk bağlayıp dökülmeye başladı. Ben ve eşim bu hastalığı geçirip geçirmediğimizi hatırlamıyoruz, bize de geçerse vay halimize :/  Geçen hafta ve bu hafta okula göndermedim ama okul yöneticimiz artık gelebilir dediği için okuluna gitti bugün.
 
Bizden havadisler böyle şimdilik..

5 yorum:

  1. Geçmiş olsun.Su çiçeği aşısı olmuş muydu Zeynep?Benim kızımda henüz olmadı.ama asılı nasıl geçer bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Deniz. Yok su çiçeği aşısını yaptırmamıştım ben. Çok şükür ki ağır geçirmedi. Aşılı olunca çok hafif geçiriliyormuş bildiğim kadarıyla.

      Sil
  2. Gözünüz aydın Sessizce, suçiçeği kızamık gibi çocuk hastalıklarını geçirmelerinde hayır var, ileri yaşlara kalınca bir dolu sakıncası oluyormuş. Daha geçen gün emekli hemşire bir tanıdığımız hatırlattı bunu. Suçiçeğini okuldan mı kapmış, bulaşıcıdır bildiğim kadarıyla? gelmiş geçmiş olsun. Defne'nin aşıları tam ama hayırlısıyla bu tip çocuk hastalıklarını olup geçirmesini istiyorum.

    YanıtlaSil