27 Temmuz 2013 Cumartesi

Son günlerde..

Sevgili bloğum seni boşlar gibi görünsemde aslında boşlamıyorum, sadece vakit oluşturamıyorum yazı yazmak için. Aslında evdeyken aklıma not ettiklerim oluyor bunu bloğa yazmam lazım diyerek ama işe gelince, gece görülüp sabah unutulan rüyalar gibi aklımdan pıff uçuveriyor..

Mesela sahura kalkmakta ne kadar zorlandığımı yazıp artık sahura kalkmadığımızı yazacaktım. Birimiz kızı uyuturken diğerimiz birşeyler hazırlıyor -eğer kızı uyutan bensem genelde uyuyakalıyorum yanında ya- sonra da hızlıca atıştırıp ve sürahilerce su içip doğru yatağa ışınlanıyoruz. Çok dinlendirici uykular uyuduğumuzu söylesek yalan olur zaten.  Ramazan yemek içmekten ziyade en çok uyku konusunda zorladı beni diyebilirim.

Üç gündür üstüste iftara hep biryerlere davetliydik. Öyle olunca da kaç gündür evde Zeyno'nunkiler hariç yemek pişmiyor. Bugün silkelenip kendime geleceğim inşallah. 

Zeyno'da son günlerdeki sıcaklardan fena etkilendi. İki defa burnu kanadı -ki biri beni çok korkuttu-. Yüzü sıcaktan kızarıklıklarla doldu. Çok açık ve hassas tenli olduğu için anında isilik oluşuyor. Sürekli yıkıyorum, kremliyorum ama çok bir etkisi olmadı malesef. Gece de çok fazla terliyor, iki defa bodysini değiştiriyorum. Burnu kuru kalmasın diye ev yapımı serum fizyolojik su sıkıyorum. (Serum fizyolojiğin tuzlu su olduğunu öğrendiğimden beri evde kendim hazırlıyorum ve boş bir sprey kutusuna koyuyorum). Bir de bu aralar sabah ben hazırlanırken uyanıksa "anne işe gitme", "ben de gelicem" deyip beni dağıtıyor. O yüzden uyanmaması için parmak uçlarımda dolanıyorum evin içinde.. Hem ona zor hem bana..

Tuvalet eğitimi zamanı geldi ama bizde hala bir icraat yok. Zeyno'dan çok ben kendimi hazır hissetmiyorum galiba (sürekli tetikte ol, kaçakları temizle sil, gözümde büyüyor :)  Tatil dönüşü başlamamız lazım ama kanımca.

Tatil demişken şurda bir hafta kaldı ama bende ne bedenen ne de ruhen bir hazırlık var. Hazırlanacaklar, alınacaklar vs vs hep beni bekliyor ama sanki o işleri ben yapmayacakmısım gibi bir boşvermişlik hali.. Nolcak böyle..



2 yorum:

  1. Sıcak konusunda en çok çocuklara acırım,canım ya burnu kanayacak kadar etkileniyorsa bi soğutma şekli bulmalısınız... Klima, vantilatör yerine şu tavana takılan vantialtörlerin çok daha sağlıklı olduğu söyleniyor.
    Biz sahura kadar oturuyoruz,başka türlü uyanamam asla...

    İyi tatiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Lale abla, havalar güzel gidiyor derken birden ısınınca bizler bile bunaldık.. Çalışmıyor olsam bende otururdum sahurlara kadar ah ahh.

      Sil