1 Haziran 2013 Cumartesi

GEZİ PARKI



Hiç gitmedim, ağaçlarının gölgesi altında hiç oturmadım. 

Kaç gündür basında, nette gördüklerim okuduklarım ise içimi cız ettiriyor. İnsanların büyük özveriyle ağaçlar kesilmesin diye, kalan azıcık yeşil alan betona dönüşmesin diye gösterdikleri çabayı, direnci okudukça gözlerim yaşarıyor. Hele yurdun dört bir yanında yapılan destek protestoları, sosyal medya sayesinde dünyanın çeşitli yerlerinden verilen destek mesajlarını büyük bir mutlulukla izliyorum. Polisin adeta düşmana karşı savaşıyormuşçasına yaptığı müdahaleleri ise anlamakta zorlanıyorum, kınıyorum. Oysa bu insanlar orada sadece yeşili korumak için bulunuyorlar.  

Yazık ülkeme, çok yazık..

6 yorum:

  1. Sevgili aplacım keşke dediğin gibi olsa da hepimiz koşup gitsek... benim de 3 gündür sosyal medyada izlediğim "gün bugündür, ağaçları filan boşverin ortalık karıştıralım koşun mesajları.... Ve inan bende bunun için dün geceden beri uyuyamıyorum. Aklı başında ortalığı sakinleştirecek, gidişatı farkettirecek kimse yok. Ne kıskanmış millet Arap Baharını...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aplacım ilk günlerde protestonun amacı gerçekten ağaçlardı ama şimdi gelinen nokta felaket. İş çığrından çıkıyor, provokatörler fırsat bu fırsat deyip olayı olabildiğince karıştırıyor. Zorluyorlar deniyorlar ama burdan bir arap baharı çıkmaz, çıkmamalı.

      Sil
  2. Merhaba,

    Siz sosyal medyaya fazla inanmayin erdogan kendi agzindan konusmalari dinledinizmi?
    Adam yok diyor ne agac kesmesi diyor, agac falan kesilmiyecek fazla internetteki yazilari inanmayin, projenin gercegini once bi ogrenin sonra oradaki protest yapan insanlari haksiz oldugunu anlayacaksiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Haber kaynağı sadece sosyal medya değil elbette kaldı ki twitter bile kullanmam ben. Facebook'taki haberler de tamamen kışkırtma amaçlı, ver coşkuyu modunda. Yine söylüyorum başlangıçta sadece ağaçlardı mevzu ama baktılar ki ortam karışmaya müsait işin rengi değişti. Allah ülkemizi korusun.

      Sil
  3. Bence sadece bu başlangıçla orada oturan insanlara, ne yaparsanız yapın biz bildiğimizi okuyacağız denmeseydi. Vatandaşı başka mihrakların eline bırakmasalardı. Bugün gelinen nokta amacından uzaklaşmıştır. Ama bunun önceden düşünülün ona göre hareket edilmesi gerekmez miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın Deniz'cim. Biz sade vatandaşların görebildiği şeyi işi bu olan siyaset erklerinin görememiş olması ne kadar fena. Bir an önce sağduyulu adımlarla durum toparlanmalı bence.

      Sil