21 Mayıs 2013 Salı

"Paya"


Zeyno hanımla ilgili bu anekdotu not düşmem lazım. Netice de bu da onun bir ilki.

Akşam mutfaktan bir çıktım ki baktım bizim hanım benim çantamı almış, içindekileri bir güzel yere dökmüş, ana hedefi olan cüzdanıma ulaşmış açmış içinden aldığı bozuklukları büyük bir mutlulukla elinde tutuyor bi de uzatmış bana gösteriyor, anne bak paya (para). Kızım napıyosun annenin çantası karıştırılmaz deyip topladım etrafı elindeki bozuk paraları da aldım yutar mutar diye, hanım ne dese beğenirsiniz “ Anne bana paya (para) ver.” Napıcaksın kızım parayı? “Cebime koycam”. Eyvah dedim bizim kız parayı çabuk keşfetti.  Bi de ısrar kıyamet.  Akşam vermedim ama bugün için beraber bakkala gideceğimizi söyledim. Bu akşamki görevimiz eve gidince ona para vereceğim, cebine koyacak, beraber bakkala gideceğiz ve kendi parasını ödeyerek kendine dodo (sürpriz yumurta) alacak. İyi mi ediyorum kötü mü ediyorum bilmiyorum, bildiğim para işlerine çok erken bulaştık biz bence..

6 yorum:

  1. valla pek erken olmuş sahiden de:))

    Allah ona kendi parasını kazanıp,cebine koyacağı günleri nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin inşallah. Mevlam o günleri de gösterir bize inşallah Lale abla.

      Sil
  2. Zamane cadıları hep birbirine benziyor, defne de meraklı para işine... İşe gidip para kazanıcam diyor, başka odada olduğumuzda gidip miziği kapatıyor, sonra da baba boşuna çalışmasın diyor.. ama sanırım benim etkim oldu bunlarda. Parayı bilsinler bence, önemli olduğunu, kıymetli olduğunu, ama paylaşmayı da bilsinler.. Nasıl yapacağız işte orası meçhul :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defne'nin tasarrufu öğrenmesi çok güzel. Bizde de markete gidildiğinde sadece 1 tane bişey alınır Zeynep'in istediği, her istediğinin alınmayacağını anlaması için. Sadece bu konuda bile öğretmemiz gereken ne kadar çok şey var yahu.

      Sil
  3. Aaaaa hayata erken atılmış gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Deniz, yavrum hayatın gerçeğini erken yaşta kavramış :P

      Sil