12 Mart 2013 Salı

Bahar, 2 yaş sendromları vs..


Havalar güzelleşiyor artık, bahar kendini yavaştan yavaştan hissettiriyor. Ağaçlar çiçeklerini açmış ılık havaya kanıp, inşallah bir Mart soğuğu olmaz da dökülmezler. 

Bizler de haftasonu güzel havayı fırsat bilip attık kendimizi dışarı. Zeyno da sağolsun açıkhavada arabasında uyuyunca anne de sindire sindire gezdi dolaştı. Öbür türlü birimiz sadece Zeynebin peşinde dolaşıyoruz.  Başına buyruk geziyor hiç de sallamıyor bizi. El tutma falan hak getire.  Gezimiz AVM’de son bulunca biraz alışveriş neyin yapayım dedim. İndirimler falan coşmuş ama anladım ki benim alışveriş genlerim mutasyona uğramış artık. Kendim için bir şey bakamıyorum artık, gözüm hep junior kılıklarına kayıyor.  Zorla(!) da olsa kendime bir gömlek bir portföy çanta alabildim. Elbette ki Zeyno’yu es geçmedim. Hatta hanım kız kendi kıyafetini kendi seçti. Böyle de demokratik bir anneyim,  iki yaşındaki bebeme fikrini muhakkak sorarım:P


Sol şeridi boşaltın, Zeyno geliyoor :)

İki yaş demişken doğum gününe bir ay kaldı ama bu iki yaş sendromumudur nedir bizim kapımızı erkenden çalmaya başladı. Dün akşam modern anne deyimiyle tantrum, klasik anne deyimiyle bir zıvanadan çıkma vakası yaşadık ki amaney amaneey.  Efenim olay şöyle patlak verdi:  Ben mutfakta akşam yemeği için uğraşırken buna da yıkadığım biberleri verdim bir eline de kağıt havlu kurulasın ve de oyalansın diye. Sonracıma biberler bana lazım oldu tabi. Bir bir aldım ve doğradım, yemeğe ekledim. Vay efendim biberlerini niye almışım da, bi de doğramışım da yetmemiş gibi tencereye de atmışım da.  Oy oyy.  Kriz patlak verdi. Tam o esnada gelen babaya kapıyı açmamalar, baba giit demeler. (bir önceki akşamın intikamı; yapmaması gereken bir şeyi ısrarla yaptığı için baba odadan çıkarıp bir dakikalığına koridorda bekletmişti kendilerini.) Sen bunu unutma, akşam baba gelince babaya kapıyı açma J  Ki kapı çaldığında hepimizden önce fırlar kapıyı açmak için. Bi fasıl da bunun için ağladı, hatta yerlerde tepindi. Sakinleştirene kadar epey uğraştırdı beni.  Sonra da perti çıkmış bir Sessizce. Valla onu uyutup yatağa zor düşüyorum.. Zavallı Sessizce, fırk fırk (acitasyon yapiim biraz).

Neyse efendim haftamız güzel olsun, güneş tatlı tatlı içimizi ısıtsın. Birisi gelip evimin camlarını silsin. (güzel hava temizlik çağrışımı yapıyor bana da) J

Haydin Selametle..

5 yorum:

  1. ayyyy sendromunuz hayırlı olsun...Biz kıyımdan geçtik bu sendromda...Cancan ısırıklar içinde bıraktı hepimizi...Resmen şiddet mağduruyduk:)))

    Kolay gelsin,ciciler güle güle kullansın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Lale abla. Yeni jenerasyon bebeler bir alem zaten :)

      Sil
  2. Bundan deli bir tanede bizde var.saçlarına bayıldım Zeynebin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Deniz teyzesi, seyrek saçlı kızım duysa mutlu olur:) İki yaş sendromlarında sen daha tecrübelisindir, artık Elif Iraz normalleşme sürecine girmiştir dimi. (büyüdükçe hanım hanımcık oluyorlar de bana :))

      Sil
    2. Iııı yalan söylemeliyim o zaman. Büyüdükçe sözümü dinlemeyen biri olup çıktı uysal kızım. Birde dilleri açıldı bilmiş bilmiş konuşuyor. Hayır anne olmaz anne demeler. 3 yaşında geçer diyorlar ben ergenliğe bağlamasından korkuyorum malum kızım aceleciliği.

      Sil