30 Ocak 2012 Pazartesi

Karlı İstanbul


İstanbul bembeyaz örtüyle kaplı bugün. sabah servisi beklerken herne kadar donsamda çok güzeldi lapa lapa yağan karın altında beklemek.



Üstteki foto da beklerken çektiğim sokak fotosu. korkumuz cumartesi günü kar yağmasıydı ama çok şükür o gün hava nispeten az biraz daha kırıktı. Malum akşama düğünümüz olunca bu karda kışta kimse gelmeyecek diye endişelensekte gayet geniş katılımlı bir düğün oldu da kardeşceğizimi everdik :) Bu fasılı da atlatmış olduk çok şükür, Hem Mersin'de hem İstanbul'da düğün yapmak çok yorucu oldu. Ah bu gereksiz ritüeller. Düğünleri nedense çok gereksiz bulurum çünkü gelin ve damat dışında herkes eğlenir de o gariplerim kukla gibi yönetilirler. takısıydı pastasıydı yok ilk dansıydı aman aman. bu yüzden nikahla evlendim 2 saatte temiz iş. Hoş o bile bana yorucu geldi ya, hatırlıyorum da takı sırasında az kalsın bayılıyordum fenalık gelmişti bana. Ardından sevilen dostlarla kutlama yemeği bitti gitti. Galiba ben tantana sevmiyorum.
Herneyse düğün için kızçeme yaptığım kıyafet konsepti de elimde patladı desem yeridir. Süslü elbisebimizi altına çift kat kilotlu çorap ile giydirdim ama salon çok soğuktu bende hemen pantolon giydirdim üstüne kalın hırkasını çektim. Zavallım ilk defa o kadar kalabalıkla müşerref olunca ve de zaten biraz hasta olduğu için çok yadırgadı millet sevmek istedikçe bastı yaygarayı. Dedesinin kucağına tünedi. Zaten düğünün ortasında da aldım kızı eve geldim çünkü gürültü de çok fazlaydı. 

**

İK'dan şimdi mail geldi 5'te çıkıyormuşuz, akşamki toplantı da iptal oldu zaten. E güzel :)

16 Ocak 2012 Pazartesi

Koşturmaca

An itibariyle kar yağıyor dışarda. İzlemesi güzel.

Cumartesi günü yağan lapa lapa kar altında hızlı bir alışveriş turu yapmak zorunda kaldım. Resmen eziyetti. üstelik de yanımıza hiçbirimiz şemsiye almamıştık sokaklarda fink atarken. Bu kadar acil olan neydi karda kışta alışveriş derseniz malum düğünümüz var bu haftasonu ve önümüzdeki haftasonu. E ben çalışan bir hatun olduğumdan eksik gedik tamamlama işi ancak haftasonları olabiliyor. Kıyafet tamam, uygun eşarbı da bu h.sonu buldum o da tamam, kızın kıyafeti ayakkabısı tamam ( bulana kadar kaç yer dolaştım mothercare'sinden civil'ine kadar, yok anacım aradın mı bişey bulamıyorsun en son B&G store'da çıktı karşıma ki o da tam istediğim gibi bişey değil ama aldım gitti). Heryer de indirime girmiş ama ne detaylı gezebildim ne de ince ince inceleyebildim. sadece almam gerekenlere odaklanıp çat çat aldım çıktım. Zara talan edilmiş zaten ama beycağızımın yeğeninin yaklaşan doğum günüsü hediyesini de aradan çıkarmış oldum ordan. Başka başka haa wenice net %50 indirimde ordan da kıza kaptım pantolon pijama takımları vs. Alışverişin en güzel kısmı oydu zaten az para çok ürün nihoho :).

Bu haftasonu sağlık varsa Mersin yolcusuyuz kardeşimin düğünü için. Kızçemden ayrı geçireceğim ilk gece olacak. Bu havada onu oraya götürmek doğru gelmedi gözümüze, yollarda hasta etmeyelim dedik malum direk Mersine uçak yok, Adana'dan Mersine arabayla geçeceğiz. Hayırlısıyla gidip geliriz inşallah du bakalım.

11 Ocak 2012 Çarşamba

Daha iyiyiz

Benim minik kızçem ilk defa antibiyotikle tanıştı 9 ayı tamamlamasına birkaç gün kala. bir haftayı bulan burun akıntısı ara ara yükselen ateş ıhlamurlarla ve basit şuruplarla geçmeyince ve boğazına da inince doktor yolları göründü. Pazartesi ben ve baba işteyken babaanne ve dede götürdüler doktora. Sağolsunlar asla gözüm arkada değil onlar sayesinde ama yakında bu lüksüm bitecek ve bize bakıcı yolları görünecek. Hayırlısı herşeyin. Artık düşünmeyi bıraktım çünkü daha da demoralize oluyorum. Rabbim bize de merhametli ve kızıma iyi bakacak birini nasip eder inşallah.
Bu sabah evden çıkmadan önce beşiğinde uyuyan kızımı seyrettim. Herhalde bundan daha büyük bir nimet yoktur dünya üzerinde, binlerce şükürler olsun. Ben anne olmadan önce bilmezdim böyle duygularımın olduğunu. Hakikatende öyle vıcık vıcık çocuk seven bir yapım yoktur, hani vardır ya 200 metreden bi çocuk görüp ay ne şekeeer diye seven tipler, onlardan olamadım hiç ha yeğenlerimi falan çok severim ama dediğim gibi dozajı abartılı değil. Şimdiyse kızımı olmadık sıfatlarla sevdiğimi farkediyorum baya kreatifmişim bu konuda :)
Çok şükür ki şimdi daha iyi, burun akıntısı geçti gibi ve nihayet gece iyi bir uyku çekebildi hem o hem biz :)
9. ayında kızçem 8,600 kg ve 73 cm. bu da kayıtlara geçsin, ilerde manken gibi kızmışım diye sevinir zayıf minnoşkam.


Ha bide dün benim doğum günümdü. 30'u geçince pek hevessiz oldum doğumgünlerinde nedense :)

9 Ocak 2012 Pazartesi

iyi olsun

Yavruş evde hasta, anne işte, aklı evde.. Aksi gibi bugün uzun bir gün, eve gitmem en iyi ihtimalle 20:30.

2 Ocak 2012 Pazartesi

yeyniyıl yeniyıl yeniyıl bizlere kutlu olsun!

Her sene yeniyılda içimde bir kıpırtı bir heyecan neyin olurdu, bu sene bu kıpraşmalar hiç olmadı nedense. Aman sende modundaydım. Beycağızım gündüzden akşam için yokmu program deyince - program dediği de ya arkadaşlara gitmeyi yada bizde toplanmayı kastediyor- ay dedim davet olursa giderim, kimseyi çağıracak mecalim yok bu sene, hazırlıklar gözümde büyüyor falan. Otururuz evimizde çitlembik aile olarak dediydim.
Sonuç; yeni yıla bizim evde toplamda 8 kişiyle, okey oynayarak girdim. Yeni yıla nasıl girerseniz bütün sene öyle geçer muhabbeti de gerçek değildir umarım!
Zeynep kızım da efendi efendi erkenden yattı, bittabi ertesi sabah da erkenden kalktı. 2.5 ta yatan bünye buna isyan etse de minnağım için kalktık efenim. istersen kalkma demi :)