30 Nisan 2009 Perşembe

Pazar Menüsü

Resimsiz post olmasın diye yazmadım ama resmi beklersem daha çok beklerim deyip yazayım bari dedim. Geçtiğimiz hafta sonu gelen misafirler için hazırladıklarımı not düşeyim hiç değilse ki yarın öbür gün menü oluştururken fikir olur.

- Halleyli kolay pasta (bi önceki akşamdan)
- Sosisli milföy börek
- Peynirli börek
- Tahinli cevizli yufka sarma (tadı süper ama yufkadan dolayı sert oldu, bir dahaki sefere baklavalık yufka ya da milföyle yap)
- Elmalı tarçınlı kek
- Kısır
- Yoğurtlu havuç salatası

Şimdilik bu kadar, resim çekmeye üşenmediğim bir vakit resim + tarif yaparım.

21 Nisan 2009 Salı

Resim mevzusu

Farkettim de bu kayıtlar resimsiz eksik kalıyor..
Bir dahaki tarif resimli olur inş.

17 Nisan 2009 Cuma

CEVİZLİ KADAYIF

Bir alışveriş turu sırasında eşimin kadayıfı çok sevdiğini söylediğini anımsayıp aldığım ama daha sonra dolapta nerdeyse unutma noktasına geldiğim :p kadayıfları ctesi akşamı gelecek olan misafirlere ikram için değerlendirmeye karar verdim. Ama unuttuğum bişey vardı ben daha önce hiç kadayıf yapmamıştım ki :)) Hemen telefona sarılıp annemi aradım Cuma akşamı vakit nerdeyse geceye dönmeye yakın, annem telefonda ilkten korkar olsada tarif istediğimi öğrenince rahatladı (bizde geç telefonlar kötü haber dalaleti sayılır da). Neyse tarifi aldım ama annem içime kurt düşürdü kadayıfların alınma tarihini öğrenince onlar küflenmiştir diyerek. Bi koşu mutfağa gidilip kadayıflar kontrol edildi ve iç rahatlığıyla hazırlıklara girişildi.

MALZEMELER:

- 500 gr. kadayıf
- 2 su bardağı ceviz kırığı
- 1 adet margarin

ŞERBETİ İÇİN:

- 4-4,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı
- bir kaç damla limon suyu

İlk önce şerbeti hazırladım. Şerbet soğuk kadayıf sıcak olmalı ya da tam tersi. Şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kısık ocakta tuttum almaya yakın birkaç damla limon ekleyip bir kenarda soğumaya bıraktım.
Yaş kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama yaydım, elimle bastırarak düzelttim. Cevizlerin yarısını üzerine serptim. Kalan kadayıfı üste yaydım ve kalan cevizleri ekledim. Erittiğim bir margarini kaşıkla her tarafına yedirdim, 200 C de pişirdim. 5 dakika bekledikten sonra iki fasılda şerbeti döktüm. Ertesi güne gayet lezzeti oturmuş, güzel bir kadayıf olmuştu. Afiyetle yedik :)

13 Nisan 2009 Pazartesi

Kolay Menü

Cumartesi günkü yazdığım postta akşama misafirlerin geleceğini söylemiş ve ne hazırlayacağımla ilgili Ar-Ge yapmak üzere yollanmıştım. Gelen dört arkadaşım için hazırladıklarım:

Patatesli milföy börek
Peynirli yufka börek
Kısır
Yoğurtlu mayonezli patates salatası
Çilekli - frambuaz kremalı pasta
Cevizli kadayıf

Menüm iki tatlı iki tuzlu iki salatadan müteşekkildi.
Kadayıfı bir önceki akşamdan yaptığımı saymazsak hepsinin hazırlanması toplam 3 saat sürdü.
Tarifleride gelecek postta yazarım ama resimler yok malesef..

11 Nisan 2009 Cumartesi

Cumartesileri oldum olası severim. Enerjiktir, keyiflidir, ertesi günü de tatildir gibi bir sürü nedenden ötürü. Kendisini haftanın en sevdiğim günü ilan etsem yeridir.
**
Akşama misafirlerim var ey sevgili günlük, ne yapsam ne yapsam diye bi araştırma faaliyetinde bulunmam lazım.

10 Nisan 2009 Cuma

Evet gelelim bu güne,
Çok şükür ki hayatımı güzelleştiren bir çok unsur var yaşamımda, eşim, ailem, işim.. Bunların varlığı için şükürde yetersiz kaldığımı biliyorum ama yine de şükrediyorum Yüce Allah'a. Eksikliklerini hissettirmesin Rabbim. Ve inşallah herkesin hayatında da mutlu anlarını daim etsin Yüce Yaradan.
Bunları buraya yazmamın sebebi, çoğu zaman elimizdekilerin kıymetini bilmeyip hep daha fazlasını istediğimiz, şükürü unuttuğumuz anlarda açıp okuyup hatırlamak için.
**
Şu an işteyim, blogum aklıma geldi, açtım, güncelledim. Şimdi kaldığım yerden işime devam ediyorum :)